Lezing over de bijzondere opgravingen in de Walburgiskerk in 2018

Zondag 1 maart 2020 door stadsarchivaris Zutphen Michel Groothedde tijdens de Librije Boeken- en Papier fair in Walburgiskerk Zutphen

De Sint-Walburgiskerk te Zutphen. Schatten en verhalen uit Zutphens oudste en grootste kerk. In de lezing wordt ingegaan op de verrassende archeologische vondsten die zijn gedaan tijdens de aanleg van de vloerverwarming in de Walburgiskerk in 2018. Het onderzoek wierp nieuw licht op de kwestie van de Romaanse voorganger van de kerk rond 1100. De archeologen kwamen veel meer te weten over het religieuze gebruik van de kerk in de middeleeuwen en na de Reformatie. Meest opvallend zijn de vele muntvondsten die te relateren zijn aan de rituelen in de kerk door de eeuwen heen.

Entree: € 7,50 incl. toegang tot de Librije Boeken-en Papier Fair. Reserveringen: info@henksteinvoort.nl

LIBRIJE BOEKEN EN PAPIER FAIR IN DE WALBURGISKERK ZUTPHEN OP ZATERDAG 29 FEBRUARI EN ZONDAG 1 MAART 2020 VAN 11.00 – 17.00 UUR – meer informatie –